Eline Cointepas Feng Shui Bazi Professional energie over mij natuur natuurkrachten welzijn gezondheid
Eline Cointepas Feng Shui Bazi Professional energie over mij
Eline Cointepas Feng Shui Bazi Professional energie over mij tuin groen

De natuur heeft geen woorden,
maar ze probeert je wel iets te vertellen

– James Norbury in ‘De reis van de wijze kat’ –

Als klein meisje was ik een dromer. Regelmatig was ik in gesprek met natuurwezens zoals elfjes en kabouters, er heilig van overtuigd dat in de holletjes van de bomen de huisjes van de kabouters te vinden waren. In de tuin stond een boom waar ik graag in klom om me terug te trekken uit de woelige wereld om me heen. Ik kon intens genieten van de voorzichtig uit de grond piepende bloemetjes in het voorjaar of de glanzende kastanjes in hun bolsters in de herfst. Ieder seizoen weer betoverend. Naarmate ik ouder werd nam het leven me bij de hand. De elfjes en de kaboutertjes verdwenen langzaam naar de achtergrond, terwijl ik studeerde, werkte en mijn eigen gezin stichtte. 

Op het moment dat Aura-Soma, de holistische kleurentherapie van Vicky Wall, in mijn leven kwam, voelde dat als thuiskomen. Ik realiseerde me dat ik de verbinding met de natuur een beetje was kwijtgeraakt.

Het voelde als thuiskomen, mede door mijn affiniteit met kleur door mijn synesthésie. Ofwel, mijn vermogen om cijfers en letters in kleur te zien. Een prachtig consult bracht me op mijn pad van heling. Via de kleuren, gemaakt van bloemenextracten en etherische oliën, kwam ik weer in contact met de wereld van geziene en ongeziene natuurkrachten.

Mijn missie is om jou met je omgeving in harmonie te brengen, waardoor je een gevoel van totale heelheid kan gaan ervaren.

Na het voltooien van de opleiding tot therapeut had ik 10 jaar mijn praktijk met Aura-Soma. Elke dag bracht me een beetje dichter bij mijn eigen essentie. Maar toch voelde het nog niet helemaal compleet.

Hoewel mijn lichaam en geest in balans waren, voelde mijn huis niet helemaal juist. Dat was het moment dat een klein boekje, dat ik ooit kocht toen we in Frankrijk woonden, weer tevoorschijn kwam: een boekje over Feng Shui. Ik kwam op het idee om een Feng Shui consultant in te huren om mijn huisproblematiek op te lossen, maar het universum had andere plannen. Terwijl ik op de beurs stond met Aura-Soma, stond aan de overkant een stand met informatie over een Feng Shui opleiding. Het werd direct duidelijk wat ik moest doen.

Ik schreef me in voor de opleiding en dat was het begin van mijn nieuwe avontuur. Nu alweer 10 jaar geleden, begon mijn reis van Westerse Feng Shui naar Klassieke Feng Shui. Een reis die me voortdurend verdieping en meer kennis brengt.

Ik hou ervan om met de krachten van de natuur te werken, de magische seizoenen te ervaren en de invloed te voelen die de omgeving op ons heeft. De cycli die we van nature in onszelf ervaren. Aura-Soma, Feng Shui en nu ook Bazi geven me de tools die ik nodig heb om deze krachten beter te begrijpen en inzichtelijk te maken. Ze brengen me in contact met de helende krachten van de natuur en Moeder Aarde, en deze helpen mij in mijn werk.